Hvorfor Musicarma – mindfulness og musik for børn?

Fordi Musicarma giver roligere og mere afslappede børn

Børn kan også selv læse Musicarma bogen

Musicarma

Er et unikt børnebogskoncept (fra 0-10 år), der indeholder:

– Instrumentalindspilninger af “Den blå anemone” og andre danske sange

– Søde og fantasifulde illustrationer

– Remser om årets gang skrevet af Lotte Salling

– Mindfulnessøvelser

Kombinationen af musik, remser, øvelser og aktiviteter giver forskellige anvendelsesmuligheder i hjemmet, i børnehaven, vuggestuen og i skolen.

Brug bogen og musikken lige dér, hvor det giver mening for dig: Som ritual før sovetid, mal eller tegn mens musikken spiller, som “børne-alene-tid”, som baggrundsmusik til at skabe ro i et stresset miljø – kun fantasien begrænser.

Musicarma findes også som app.

NYHED – mindful mandala malebog. Læse mere her

’Musicarma kan alt det, jeg finder vigtigt i muligheden for at skabe åndehuller i børns hverdag. Musikken er af høj kvalitet. Sangene er langsomme og rolige og uden sang, som kun ville forstyrre i forhold til muligheden for optimal ro.’

Lola Jensen, familievejleder
(Læs mere her)

Mindfulness for børn mindsker stress og giver energi og overskud i en travl hverdag

Små pauser giver ro

Både børn og voksne har i dag en travl hverdag, og mange børn oplever ifølge Stressforeningen både fysisk og psykisk stress. Stress hos selv små børn kan udvikle sig til varige mén senere i livet. Der findes mange gode råd mod stress og ét af dem handler om at huske at holde pauser. Pauser giver f.eks. overskud til at få det bedste ud af undervisningen og til at undgå konflikter.

Undersøgelser viser at mange børn og voksne reagerer positivt på Musicarma musikken.  Kombineret med mindfulnessøvelserne er det et godt redskab, der gør det attraktivt at holde pause, fordi kombinationen af langsom musik, remser og aktiviteter lægger op til fordybelse og forebygger og afhjælper stress.

Urolige børn: Sådan hjælper Musicarma til større ro

Illustration fra Musicarma bogen og remsen om forår

Øvelserne i Musicarma bogen giver dine børn en tiltrængt pause i hverdagens larm og mange gøremål.

Børnene får øget opmærksomheden på deres egen krop, på spændinger, smerte eller ubehag, og de bliver bedre til at mærke deres egne grænser.

Ved regelmæssig brug af mindfulness trænes mange funktioner i hjernen, hvilket bl.a. styrker børnenes koncentration, evne til planlægning, problemløsning, arbejdshukommelse og adfærdsregulering

‘I en travl hverdag, hvor det godt kan knibe for de voksne at finde tid nok blot til at komme i tanke om mulighederne for at skabe langsom tid i børns hverdag, er Musicarma en fantastisk nem og ’lige til at gå til’ inspiration’

Lola Jensen, familievejleder

Mindfulness for børn med musik fra den danske sangskat

CDen fra Musicarma bogen

Musikken i Musicarma bogen er genindspilninger af sange fra den danske kulturarv og sangskat.

Du kan blandt andet høre melodierne til “En yndig og frydefuld sommertid”, “I Danmark er jeg født” og “Den blå anemone” samt andre fantastiske melodier.

Musikken er indspillet uden sang og i langsomt tempo af Trio Before, som består af Niels Erichsen på piano, Claus Behrens på saxofon og Peter Friis på kontrabas.

Tilmeld dig vores nyhedsbreve & få en GRATIS Musicarma mini mandala malebog!

SAMTID FÅR DU DE BEDSTE TILBUD FØRST

Særtilbud → Nyheder om vores produkter → Trends og inspiration → Gode råd → Tips og sjov →Arrangementer