Mindfulness Musicarma musik for børn til pause og afslapning

Musicarma musikken til ro og afslapning

Musik er dejligt at lytte til og kan i høj grad være med til at sætte en særlig stemning for både børn og voksne. Tilmed har canadiske forskere gennemgået 400 tidligere publicerede studier og konkluderet, at det kan sænke hjerterytmen, åndedrættet og blodtrykket at holde pause og lytte til rolig og langsom musik – selv hos spædbørn.

Samtidig ser det ud til at hjernen følger musikkens rytme – hvilket kan forklare musikkens beroligende effekt: Det viser sig nemlig at langsom musik sætter gang i processer i hjernebarken, som skiftevis påvirker puls, blodtryk, kropstemperatur og muskelspændinger.

Flere studier peger også på at når voksne og børn lytter til musik stimuleres de samme belønningssystemer som andre forstærkende stimulatorer, der fremkalder følelser af glæde og velvære, og frigør belønningshormonet dopamin.

Forskerne konkluderer samlet set at der er stadig stigende beviser for at musik har en positiv effekt, når det handler om motivation, nydelse, stress, immunforsvar og sociale forbindelser.

Musicarma musikken skaber ro og afslapning

Musicarma musikken består af ni nøje udvalgte sange fra den danske sangskat, som er genindspillet i et langsomt og afslappende tempo – og helt uden sang. Tag en pause, mens du lytter til musikken med lukkede øjne, og koncentrer dig om at høre den afslappende og beroligende rytme – helt uden at blive forstyrret af sangtekster.

Jeg samler på initiativer, der kan give børn ro og langsom tid tilbage. Derfor var begejstringen stor, da jeg for godt et års tid siden fik tilsendt cd’en fra Musicarma. Den kan ALT det, som jeg finder vigtigt i muligheden for at skabe åndehuller med ro i børns hverdag

Lola Jensen, Familierådgiver

Du finder disse velkendte melodier på Musicarma CD’en:

Den blå anemone

I Danmark er jeg født

Nu falmer skoven

Jeg ser de bøgelyse øer

Underlige aftenlufte

Den milde dag er lys og lang

Danmark nu blunder den lyse nat

Spurven sidder stum bag kvist

En yndig og frydefuld sommertid

Musicarma musikken for børn er indspillet af Trio Before, som består af Niels Erichsen på piano, Claus Behrens på saxofon og Peter Friis på kontrabas.

PSST!

Klar på mere viden og inspiration? Tilmeld dig nyhedsbrevet og vær blandt de første til at høre det, når der er nyt at fortælle. Ved tilmelding får du samtidig Musicarmas e-bog med håndgribelige tips og tricks til effektive putteritualer